Traversarea Carpatilor din Romania in alergare, cu schiuri de tura si role schi fond…adica HPO Human Power Only

Ziua 17

Ieri Lucian, insotit de prietenii lui din Ceahlau, a „batut” Toaca! Cu o luna in urma a fost sa viziteze acest loc, deoarece nu fusese acolo niciodata! A fost impresionat, a venit fericit, abia asteptand sa ajunga din nou pe varf! Iata ca s-a implinit! Dimineata Lucian pleca de la lacul Rosu! Asadar Hasmas, Ciuc, Nemira, Penteleu, Siriu, Ciucas, Baiului, Bucegi ar mai fi pana la EcoMarathon! Sa speram ca va lua startul la ora fixata! Azi am vorbit cu Marc, mi-a spus cateva impresii din cele 2 zile petrecute cu Luci! Ca o concluzie, Marc a dat glas unui „ceva” ce si mie imi suna demult in minte: „Ma bucur ca sunt contemporan cu asta”! Ca si el am gandit inainte, iar atmosfera de la Sarmisegetuza  mi-a confirmat ceea ce gandeam! De aceea am tinut neaparat ca Ana-fata noastra, sa fie prezenta la start; in timp, ea isi va aminti de aceasta zi,  iar povestea reala scrisa de tatal ei va putea fi piatra la temelia propriei vieti! Datorita lui Marc il vom putea auzi in direct pe Lucian, maine la Radio Targu Mures, intre ora 12.30 si 13.00, cand, daca va avea semnal, va raspunde la cateva din intrebarile adresate! De asemenea puteti citi un interviu acordat inainte de plecare, la Zarnesti, prietenului nostru Marian Anghel! Doamne Ajuta!

http://magazin.rucksack.ro/lucian-clinciu-cateva-vorbe/

Reclame

Comments on: "Ziua 17" (5)

 1. Dragilor,
  citind ce ai scris mai sus, mi-am amintit cum a randuit Dumnezeu sa il intalnesc pe Lucian, undeva prin Muntii Fagaras, in anul 1994:

  „La un moment dat, parcă apărut de nicăieri, ne depăşeşte un tânăr, ce înainta singur, mult mai repede decât noi, purtând în spate doar un rucsăcel şi culmea, mergând cu mâinile la spate de parcă s-ar plimba prin parc. Ne salută şi ne întreabă până unde mergem. Îi răspundem că sperăm să ajungem astăzi la Lacul Avrig. El zâmbeşte, ne spune că nu mai e mult şi apoi “Ne vedem acolo!” După câteva minute dispare din câmpul nostru vizual, în timp ce noi simţim nevoia unei noi pauze.

  Cu puţin înainte de a se întuneca reuşim să ne ridicăm corturile lângă lac şi după ce mâncăm mă îndrept împreună cu Mugur înspre cortul tânărului solitar. Îi spunem că ne-a impresionat uşurinţa cu care el înainta pe munte, iar el ne povesteşte că vine dinspre munţii Retezat, a traversat pe jos munţii Parâng şi Cindrelul şi se îndreaptă spre casă, la Zărneşti. Noi, care am făcut atâtea pregătiri pentru doar câteva zile, rămânem consternaţi la auzul vorbelor lui Lucian, care foarte curând ne recomandă să intrăm în cort, “să nu ne intre frigul în oase!”

  Încerc să adorm, însă ploaia care tocmai a început se aude tot mai puternic în căldarea glaciară a lacului, atmosferă care mă face să mă gândesc tot mai mult la diferitele obstacole întâmpinate de Lucian în lungul său drum din Retezat înspre Zărneşti.”

  Cu aceeasi multa admiratie,
  Tudor

 2. Felicitari Lucian!
  Cred ca cuvintele lui Marc exprima cel mai bine admiratia care o am pentru tine si ceea ce faci tu pentru alergarea montana din Romania. Sunt extrem de bucuros ca sunt contemporan cu tine si ca ne cunoastem.

  Mult succes in continuare si iti transmit cele mai bune ganduri!
  Vreme buna si picioare zdravene!

 3. cristian ungureanu said:

  … Doamne Ajuta Lucian ! … Sa Te Ajute Bunul DUMNEZEU Sa-Ti Duci Drumul Cu Bine Pana La Capat ! … AVEM NEVOIE DE ASTA !!!

 4. trica viorica said:

  esti cu adevarat un erou sa ti dea cel de sus multa putere ptr a putea sa ti realizezi toate planurile pe care ti le ai facut esti un luptator adevarat sa fi sanatos sa te bucuri de cele doua fete care te asteapta cu drag acasa !!!! cu mult respect Viorica

 5. […] Continua aventura lui Lucian Clinciu pe crestele Carpatilor. A trecut de Ceahlau iar povestea de pe site-ul merita citita si urmarita. https://transcarpathiansrun.wordpress.com/2013/04/29/ziua-17/ […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: